SOMtoday

SOMtoday is het onderwijsportaal voor de leerlingen en hun ouders en is bedoeld om bijvoorbeeld inzage te krijgen in o.a. het rooster, de resultaten en de aanwezigheidsgegevens van de leerling. Verder staan huiswerk, toetsdata en studiewijzers in SOMtoday. In de SOMtoday-agenda kan men zich ook inschrijven voor excursies, workshops of oudergesprekken. Bovendien wordt alle digitale leermiddelen ontsloten via SOMtoday.

In SOMtoday hebben leerlingen en ouders ieder hun eigen account met hun eigen inloggegevens. Het is dus niet de bedoeling dat leerlingen  inloggen met de gegevens van hun ouders of hun broer of zus.

SOMtoday is ook te ontsluiten via een speciale App die je bijvoorbeeld op je mobiele telefoon kunnen installeren.

Wanneer je, als leerling, 18 jaar bent geworden, kunnen je ouders niet meer zonder jouw toestemming in SOMtoday kijken. Als je er mee instemt dat je ouders weer toegang krijgen kun je dit aangeven bij mevrouw G. Scheuten (leerlingadministratie kamer A016).

151005 Handleiding SOMtoday voor leerlingen.pdf

151001 Handleiding SOMtoday voor ouders.pdf