SOMtoday

Algemene informatie SOMtoday:
SOMtoday is een informatiesysteem voor de leerlingen van TCC Lyceumstraat en hun ouder(s) / verzorger(s) en is bedoeld om bijvoorbeeld inzage te krijgen in het rooster, de resultaten en de aanwezigheidsgegevens van de leerling.

In SOMtoday hebben leerlingen en ouder(s) / verzorger(s) ieder hun eigen account met hun eigen inloggegevens. Het is dus niet de bedoeling dat leerlingen  inloggen met de gegevens van hun ouders of hun broer of zus.

Aanbevolen browsers: (deze browsers worden actief ondersteund en geven de beste gebruikerservaring voor SOM)
Firefox 8 of hoger, Internet Explorer 10 of hoger, Chrome 17 of hoger, Safari 5 of hoger, Opera 9.5 of hoger.

Minimale browser eisen:
Firefox 4, Internet Explorer 10, Chrome 4, Safari 5, Opera 9.

SOMtoday voor leerlingen:
Als leerling heb jij je eigen account in SOMtoday. Je moet dus met je eigen gegevens inloggen. Daarnaast heb je de beschikking over de SOMtoday app die je bijvoorbeeld op je mobiele telefoon kunnen installeren. Via deze app krijg  je echter slechts beperkte informatie want daarmee krijg je uitsluitend toegang tot je dagrooster, je huiswerk en je laatst behaalde cijfers. Voor alle andere informatie, zoals de inhoud van de lessen, berichten etc. moet je dus met hun eigen gegevens inloggen in SOMtoday.

Let op: je wachtwoord wijzigen kan alleen op school!

Tot slot
Wanneer je 18 jaar bent geworden, kunnen je ouders niet meer zonder jouw toestemming in SOMtoday kijken. Als je er schriftelijk mee instemt (de verklaring moet je inleveren bij mevrouw G. Scheuten op de administratie), dan is de toegang tot SOMtoday  weer beschikbaar voor je ouders.

151005 Handleiding SOMtoday voor leerlingen.pdf

151001 Handleiding SOMtoday voor ouders.pdf

Er is een zoekmachine in SOMtoday hier kan je op onderwerp zoeken door een begrip in het zoekveld te typen.

Klik hier om bij deze link te komen.