SOMtoday

Als leerling heb jij je eigen account in SOMtoday. Je moet dus met je eigen gegevens inloggen en niet met de gegevens van je ouder(s)/verzorger(s)/broer(s) of zus(sen). Daarnaast heb je de beschikking over de SOMtoday app die je bijvoorbeeld op je mobiele telefoon kunt installeren. Via deze app krijg je echter slechts beperkte informatie want daarmee krijg je uitsluitend toegang tot je dagrooster, je huiswerk en je laatst behaalde cijfers. Voor alle andere informatie, zoals de inhoud van de lessen, berichten etc. moet je dus met je eigen gegevens inloggen in SOMtoday.

Inloggen in SOMtoday (via een computer, niet via een app!):

• Maak een e-mail account aan in Office 365.
  • Nadat je dit e-mail account hebt aangemaakt ontvang je een mailtje met daarin een code.
  • Ga naar de homepage van locatie Lyceumstraat en klik links in beeld op de link naar SOMtoday.
  • Log in door bij ‘gebruikersnaam’ je leerlingennummer in te vullen en bij ‘wachtwoord’ de code uit de email te gebruiken. Deze code kan je het beste kopiëren en vervolgens in het veld ‘wachtwoord’ plakken. Heb je je code niet meer? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’ Je ontvangt dan een nieuwe code op je e-mail adres in Office 365.
  • Maak in je profiel (rechtsboven in het scherm) een nieuw wachtwoord aan.

Let op: je wachtwoord wijzigen kan alleen op school!

Het gebruik van de SOMtoday app

• Doorloop alle stappen die onder het kopje ‘inloggen in SOMtoday’ worden genoemd.
  • Download de SOMtoday App uit de Playstore of de Appstore.
  • Zodra de App is geopend, moet eerst de schoolinstelling (= Twents Carmel College) worden ingevoerd en geselecteerd.
  • Vanaf dat moment kun je inloggen met je leerling nummer en het nieuwe wachtwoord.

Tot slot:

• SOMtoday werkt niet met Internet Explorer 8. Je moet dus een nieuwere Internet Explorer versie (IE9 of hoger) gebruiken. (Let op: als je in de ‘compatibiliteitsmodus’ werkt dan werkt SOMtoday niet).
  • Als je gebruik maakt van een computer met het Windows besturingssysteem XP, dan zal je moeten overstappen naar de meeste recente versie van de browser FireFox of Chrome.
  • Wanneer je 18 jaar bent geworden, kunnen je ouders niet meer zonder jouw toestemming in SOMtoday kijken. Als je er mee instemt, dan is de toegang tot SOMtoday weer beschikbaar voor je ouders.

Handleiding voor leerlingen

Inloggen SOMtoday

Informatie voor Office 365 "email voor leerlingen"