musical
sportdag rodeband
sportdag

Activiteiten

Een brede vorming is een van de hoofddoelen van onze school. Naast ons onderwijs draagt een reeks van “buitenlesactiviteiten” hieraan bij. Activiteiten die we waar mogelijk onderdeel proberen te laten zijn van de les- en examenprogramma's.

In 2005 is onze school opgenomen in een door de overheid ingesteld landelijk netwerk van cultuurprofielscholen, een erkenning van de brede culturele vorming die wij onze leerlingen aanreiken.

De school biedt een scala aan activiteiten op het gebied van Kunst & Cultuur door de verschillende jaarlagen heen. Naast jaarlijks terugkerende activiteiten wordt het programma ook verrijkt met nieuwe projectmatige activiteiten.

Sommige buitenlesactiviteiten vallen geheel buiten de schooltijden, maar andere vallen door hun aard juist daarmee samen. De leerlingen kunnen activiteiten op school hebben of moeten hiervoor de klas, de school, de stad uit of zelfs verder.

Het zijn in school (leer-)ervaringen die de grenzen van het klaslokaal overstijgen.

Met deze activiteiten worden o.a. belangrijke, sociale, kunst-culturele, vakoverstijgende doelen bereikt, ervaringen opgedaan en (specifieke) vaardigheden geoefend op basis van wat leerlingen moeten kennen en kunnen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Steenbeeke of via het contactformulier Activiteiten Lyceumstraat.