musical
sportdag rodeband
sportdag

Back to the 60´s

Bij dit project, dat bedoeld is voor de leerlingen van de 1B en de 1KT klassen, staan de jaren 60 centraal. De leerlingen leren zaken en vaardigheden aan als geheel, in en buiten school, die normaal bij vakken afzonderlijk aan bod komen. Er werken verschillende disciplines samen waardoor vakoverstijging ontstaat. Deze vakken zijn Nederlands, LO, beeldende vorming, muziek en het mentoruur.

Doelen van het project zijn o.a. het aanleren van computervaardigheden, samenwerken, zelfstandig werken en keuzes maken. Naast deze algemene vaardigheden worden er ook specifieke vaardigheden aangeleerd van elk vak.

De resultaten van het project worden geshowd in een groot feest waarmee het project afrond. Er wordt muziek gemaakt waarbij de teksten worden gebruikt die door de leerlingen geschreven worden. Ze maken zelf de muziek en zingen erbij. Er is een grote modeshow waarbij eigengemaakte kleding geshowd wordt waarvan onderdelen o.a. van De Beurs komen.

De leerlingen leren de zestiger jaren kennen door een interview met hun ouders. Zij maken o.a. een eigen familiewapen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Steenbeeke of via het contactformulier Activiteiten Lyceumstraat.