musical
sportdag rodeband
sportdag

Excursie Rotterdam CKV

Alle leerlingen volgen het vak CKV (of KCV) in de bovenbouw en moeten een aantal (6 x voor HAVO of 8 x voor VWO ) culturele activiteiten ondernemen. De school biedt, in de verschillende bovenbouwlagen, daartoe een aantal culturele activiteiten aan. In het kader daarvan wordt er jaarlijks een dagexcursie georganiseerd voor alle 5 HAVO leerlingen (in het najaar) en voor alle 5 VWO leerlingen (in het voorjaar).

De leerlingen kunnen zich van te voren inschrijven voor een bezoek aan 1 (HAVO) of 2 (VWO) musea naar keuze. De musea die in aanmerking komen voor een bezoek zijn:

- Het Boymans van Beuningen

- De Kunsthal

- Het Wereld Museum

- Het Fotomuseum

- Het Maritiem Museum

Op het programma staat ook altijd een “Rondje Rotterdam”, een wandeltocht langs een aantal High Light ’s van de binnenstad. De Kubus woningen van Pieter Blom, de Erasmus brug, de Hef, het Rijksmonument van beeldhouwer Ossip Zadkine: “de verwoeste stad”, Hotel New York en de oude werf/haven.

Excursie Rotterdam 5 HAVO dinsdag 4 oktober 2016

Excursie Rotterdam 5 VWO dinsdag 9 mei 2017

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Steenbeeke of via het contactformulier Activiteiten Lyceumstraat