musical
TECHTRIP - project 3GE
LvK 5 jongens
sportdag rodeband
sportdag

TECHTRIP

 

Klas 3GE gaat een een reis maken door het gebied van muziektheater aan de hand van :

 

TECH 30/11                                                                              

TRIP   1/12

FEST   #053

 

Stel je voor: je vindt opera niet helemaal jou ding en Virtual Reality supervet! Wat zou er gebeuren als je die twee dingen samenbrengt? De Nederlandse Reisopera en Het Geluid Maastricht gaan dit onderzoeken en nodigen scholieren uit om mee te doen. Zij gaan in workshops met hun mobiele telefoon meespelen in een echt orkest, meepraten over de rol van technologie in hun toekomst en leren vliegen met drones op operamuziek.

De workshops krijgen de verzamelnaam Starting with opera en zijn het educatieve onderdeel van de eerste editie van het Reisopera’s TechTripFestival in Enschede.

 

TechTripFestival

 

Op woensdag 30 november en donderdag 1 december vindt het Reisopera’s TrechTripFestival plaats in Enschede in het Wilminktheater en Muziekcentrum. De Reisopera en Het Geluid vragen zich af wat de invloed van nieuwe media zoals Virtual Reality en drones gaan zijn op onze samenleving.

En hoe denkt een jongere generatie hierover?

Komen theatermakers en hun publiek in de toekomst nog wel samen bij theatervoorstellingen? Welke nieuwe manieren van storytelling kunnen we creëren door nieuwe technologieën aan de kunstvorm opera te koppelen? En spreekt dit ook jonger publiek en jonge makers aan? De liefde voor zingen, de kracht van muziek en de emoties die muziek kan oproepen staan centraal tijdens het Reisopera’s TechTripFestival.

 

Er zijn zes actieve workshops en bijbehorende lessen in Starting With Opera . Het doel van de educatie workshops is om jongeren - op een innovatieve en interactieve manier - de werking van opera te laten ervaren en om ze kennis te laten maken met nieuwe technologieën.

 

 

Welt-atem en Vier letzte Lieder

Het Reisopera’s TechTripFestival omvat naast de workshops twee nieuwe interactieve muziektheatervoorstellingen: Vier letzte Lieder en Welt-atem.

 

Vier letzte Lieder is de bekendste liederencyclus van Richard Strauss. De enscenering van deze liederen wordt gemaakt met een camera in een drone die videobeelden genereert. De voorstelling wordt uitgevoerd in een bijzondere opstelling in de grote concertzaal van het muziekcentrum met medewerking van leden van het Orkest van het Oosten. Door middel van een huwelijk tussen de liederen en de bewegingen van de drone thematiseren we verschillende perspectieven op leven en dood.

 

Welt-atem is een voorstelling waarin opera en virtual reality samenkomen, een muziektheatrale    VR-ervaring waarin je als toeschouwer zowel in je eentje iets ervaart als onderdeel bent van een publiek. De voorstelling neemt je mee op reis langs momenten en werelden waarop de mens zijn stem laat klinken of in collectief zingen uitbreekt. De voorstelling zal spelen in de De Grote Kerk.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Steenbeeke of via het contactformulier Activiteiten Lyceumstraat. 

 

DATUM: donderdag 1 december 2016

       

     

       

     

                               

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.