musical
Rondje Muziek
LvK 5 jongens
sportdag rodeband
sportdag

Rondje Muziek 1B/1KT

Op vrijdag 4 november gaan jullie in het Rondje Muziek een workshop volgen. Hieronder staan de workshops en je moet  er 1 kiezen.

Hieronder kun je  zien welke workshops er zijn.

Lees dus eerst de informatie van de verschillende  workshops goed door zodat je weet welke workshop jij gaat kiezen!!

 

 

Workshops RONDJE MUZIEK

 

Djembé

De djembé is een Afrikaanse handtrommel uit West-Afrika met een mooi timbre. Tijdens de les leer je een paar echte Afrikaanse ritmes maar ook een aantal hedendaagse. Behalve de techniek van het spelen van verschillende slagen en het onthouden van ritmepatronen is luisteren naar elkaar erg belangrijk; op basis van cues val je in of moet je stoppen.

 

Popping

Popping is een onderdeel van urban dance dat gekenmerkt wordt door robotachtige bewegingen, het staat dan ook wel bekend als robot dance. Een bekende move is de wave roll, waarbij je je hele lichaam vanaf de ene uitgestrekte arm naar de andere in een vloeiende golfbeweging beweegt.

 

Popzang

Hou je van zingen ? En vind je het leuk om dit samen met anderen te doen ? Doe dan mee met de workshop popzang. In 2 uur tijd leer je om, samen met de anderen, een popnummer tweestemmig te zingen. Je krijgt tips over ademhaling, toonvorming, samenzang en solozang. Ook wordt er aandacht besteed aan microfoon- en podiumpresentatie.

 

Producing

In de workshop producing ga je zelf muziek maken met behulp van het computerprogramma Fruity Loops. Op basis van samples, breaks en drum sounds maak je, alleen of in tweetallen, een eigen house of hiphop nummer of je eigen ringtone.

 

Breakdance 

In de workshop breakdance leer je bewegingen van deze ‘coole’ dansvorm onder de knie te krijgen. De ‘turtle’ en een ‘backspin’ zijn typische breakdance figuren. Geen probleem ! Tijdens deze workshop leert de docent, op basis van het niveau van de groep, de basisvaardigheden aan de leerling.

 

Sound’ing’eneer en DJ

Wat gebeurt er als een DJ aan de knoppen draait?

Wat gebeurt er als een technicus aan de knoppen draait?

Deze vragen komen aan bod in de minicursus Sound’ing’eneer. Als je belangstelling hebt voor deze zaken kun je hier de beginselen te weten komen van geluidstechniek. Het programma bestaat uit een workshop van ongeveer 90 minuten en een korte presentatie.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.