Begeleiding

Op onze school wordt veel zorg en aandacht besteed aan de begeleiding van de leerlingen. Het moet worden opgevat als het begeleiden en ondersteunen van de leerlingen bij leer- en vormingsprocessen en op het psycho-sociale vlak.

In dit hoofdstuk informeren wij u over welke vormen van begeleiding wij aanbieden en door wie het wordt gegeven.

De meest voor de hand liggende begeleidingsrol is weggelegd voor de:

Vakdocent

Afgestemd op het ontwikkelingsniveau van zijn leerlingen begeleidt hij hen naar een zo goed mogelijk resultaat voor zijn vak, stimuleert hij hen in de vergroting van hun zelfstandigheid en het geleidelijk overnemen van de verantwoordelijkheid voor het eigen leren en levert hij zijn bijdrage aan hun persoonlijkheidsvorming.