Afdelingscoördinator

Onze organisatie kent een vijftal afdelingsteams:

* 1 en 2 VMBO (klassen 1B, 1KT, 2B en 2KT)
* 1 en 2 HAVO/VWO (klassen 1HV, 1VE, 2HV/V en 2VE
* 3 HAVO/VWO
* het profielteam "maatschappij" van bovenbouw HAVO/VWO
* het profielteam "natuur" van bovenbouw HAVO/VWO

Een afdeling wordt geleid door een adjunct-directeur, de afdelingscoördinator coördineert de dagelijkse gang van zaken, terwijl mentoren en docenten een aanmerkelijk deel van hun lessen in de afdeling geven.

De afdelingscoördinator heeft in uitvoerende zin de dagelijkse leiding over de hem toegewezen klassenlaag. Daaronder valt een veelheid aan werkzaamheden zoals het maken van de klassenindeling, de controle over en het beheer van de leerlinggegevens (studieresultaten, absentie, spijbelen, ziekte), het coördineren van de werkzaamheden van de mentoren, het opvangen van de uit de les verwijderde leerling, het toezicht op de naleving van de afdelingsafspraken, het verlenen van verlof e.d.

Overigens geldt de indeling in profielteams in de bovenbouw voor de docenten. Profielen lopen echter door alle klassenlagen van de bovenbouw heen. Voor de dagelijkse gang van zaken zijn 4 en 5 HAVO en 4, 5 en 6 VWO daarom over de beide bovenbouw afdelingscoördinatoren verdeeld.

1-2 VMBO

Mevr. E.J. Pronk