Profielkeuze
Profielkeuze
Profielkeuze
Profielkeuze

Profielkeuze 3 havo en 3 vwo

 

De decaan geeft in klas 3, samen met de mentoren, klassikale begeleiding rondom de profielkeuze. In de wekelijks geplande mentoruren werken de leerlingen aan de hand van een ontwikkelde profielkeuzemethode. De methode bevat veel informatie over profielen, vervolgopleidingen en beroepen, maar ook vragen als 'wie ben ik'en 'wat kan ik' ?l De opdrachten zijn veelal thuis te maken. Wij vragen de ouders mee te kijken met zoon of dochter.

 

In maart van het lopende schooljaar maak je je definitieve profielkeuze. Voordat deze keuze gemaakt wordt, heb je al op tal van vragen antwoord gekregen, zoals:

 

  • welk profiel past bij mij?
  • welke eisen stelt de vervolgopleiding?
  • in welke vakken ben ik goed?
  • welke vakken wil ik niet in mijn profiel?
  • hoe zien de vakken in de bovenbouw eruit?

 

Het is soms best moeilijk het antwoord op deze vragen te krijgen. De decaan helpt je graag een handje.

 

In januari van het schooljaar is er een informatieavond profielkeuze. Aanwezigheid op deze avond is verplicht voor leerlingen. Op deze avond verstrekt de decaan belangrijke informatie over de procedure rondom de profielkeuze en krijgen je ouders en jij informatie over vakken in de bovenbouw. Voorafgaand aan de informatieavond wordt een reader profielkeuze uitgedeeld.

 

 

180122 Informatieavond Profielkeuze 3 havo.pdf

180123 Informatieavond Profielkeuze 3 vwo.pdf

 

171102 READER Profielkeuze 17-18.pdf

 

150105 Toelatingseisen HAVO-HBO.pdf
150105 Toelatingseisen VWO-HBO.pdf
150105 Toelatingseisen VWO-WO.pdfOm deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.