Studiekeuze

4 HAVO & 5 VWO

In de vooreindexamenklassen werken de leerlingen aan een methode studiekeuze. De decanen geven klassikale begeleiding samen met de mentoren. Dit vooreindexamenjaar is bij uitstek geschikt om open dagen van hogescholen en universiteiten te bezoeken. Doe dat dan ook vooral!

5 HAVO & 6 VWO

In het vorige schooljaar heb je je georiënteerd op opleidingen en beroepen en een aantal opleidingen verkend. In het eindexamenjaar ga je je verdiepen in opleidingen en hak je de knoop door. Via www.studielink.nl meld je je aan voor een opleiding op het HBO of WO.

Studiefinanciering vraag je aan op www.duo.nl. Voor bepaalde opleidingen gelden andere regels voor aanmelding en inschrijving (bijvoorbeeld studies waarvoor decentrale selectie geldt). Op www.duo.nl en de site van de betreffende hogeschool of universiteit vind je hierover meer informatie. In bijgaand document vind je de nieuwste (algemene) informatie m.b.t. (decentrale) selectie.

161205 Selectie en plaatsing.docx.pdf

In het begin van het schooljaar (september) is er een ouderavond voor alle eindexamenleerlingen en hun ouders. Deze ouderavond is verplicht voor leerlingen.