Op onze school bestaat het volgende begeleidingsaanbod:

Remedialteaching lessen rekenen, lezen en spelling:

Voor leerlingen uit klas 1 en 2 vmbo. Leerlingen worden geselecteerd in overleg met de vakdocenten en hun mentor. Deelname vindt altijd plaats in overleg met ouders.

Ondersteuning dyslexie/dyscalculie:
Hiervoor komen leerlingen met een dyslexie- of dyscalculieverklaring in aanmerking. De werkzaamheden worden gecoördineerd door de dyslexiecoaches:

Voor de klassen 1 en 2 is dit Mevr. H.S. van der Kolk-Berends

Voor de klassen 3, 4, 5 en 6 is dit Mevr. D. van de Put

In maart 2010 hebben de locaties van het Twents Carmel College centrale afspraken gemaakt over de organisatie rondom de begeleiding van leerlingen met dyslexie. U kunt deze afspraken raadplegen door op de link te klikken. Voor meer informatie omtrent dyscalculie klikt u hier.

Voor meer informatie kunt terecht bij mevrouw van der Kolk, zij heeft iedere maandag in de 2e pauze een inloop moment voor leerlingen met dyslexie in lokaal D111. In verband met de beperkte tijd in de pauze kan er, indien nodig, altijd een vervolgafspraak gemaakt worden.

131126 Info ouders claroread.pdf

131126 Bijlage info ouders claroread.pdf

Sociale vaardigheidstraining:
Bedoeld voor leerlingen uit klas 1 die zich niet zo gemakkelijk uiten of die het moeilijk vinden zich een plaats in de groep te verwerven. Selectie vindt plaats op basis van screening. Ouders van kinderen die in aanmerking komen voor deelname worden uitgenodigd voor een informatieavond.

Faalangst reductietraining:

Bedoeld voor leerlingen uit klas 1 die last hebben van faalangst. Selectie vindt plaats op basis van screening. Ouders van kinderen die in aanmerking komen voor deelname worden uitgenodigd voor een informatieavond.

Examenvrees reductietraining:

Een training voor leerlingen uit de examenklassen die last hebben van faalangst.