GGD Twente

Voortgezet onderwijs en Jeugdgezondheidszorg

Samenwerking school met GGD Twente Jeugdgezondheidszorg:

Aan onze school is een vast team van de Jeugdgezondheidszorg verbonden, bestaand uit een jeugdarts Wieteke Vink, jeugdverpleegkundige Agnes Oldekamp en doktersassistente Dionne Reekers. Zij zien leerlingen standaard in klas twee; zien leerlingen uit andere klassen op afroep en geven voorlichtingen op onze locatie. Mocht u als ouder vragen hebben over de gezondheid of de ontwikkeling van uw kind, dan kunt u ook altijd zelf met hen contact opnemen. Zo kunnen zij met u meedenken onder andere bij ziekte (afwezigheid), gedragsproblemen, opvoedvragen en pesten.

School heeft regelmatig overleg met het team Jeugdgezondheidszorg over algemene zaken die met de gezondheid en het welzijn van de leerlingen te maken hebben. Ook kan school, met toestemming van u als ouder, advies vragen aan de Jeugdgezondheidszorg hoe uw kind extra ondersteund kan worden.

Contact met de GGD:

De Jeugdgezondheidszorg is op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur te bereiken op

0900 – 333 88 89 of per mail: jeugdgezondheidszorg@ggdtwente.nl

Informatie voor jongeren & de mogelijkheid om online een vraag te stellen: www.jouwggd.nl

Wil je als leerling een vraag stellen aan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die verbonden is aan onze locatie? Dat kan! Bel, app of mail naar:

w.vink@ggdtwente.nl

a.oldekamp@twentscarmelcollege.nl

JouwGGD.nl Is er voor jou!

“Ik zit even niet zo lekker in mijn vel en wil graag met iemand praten”, “Er is iets gebeurd en ik weet niet hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen”, “Word je van alcohol drinken dom?“, “Ik word steeds dikker. Maar hoe krijg ik mijn gewicht nu terug?”.

Er komt veel op je af
Als puber komt er veel op je af. Dit kan je onzeker maken en soms zelf problemen geven. Jouwggd.nl is er om jou te helpen. Je kunt hier terecht met vragen over gezondheid. Bijvoorbeeld met vragen over voeding en gewicht, seks en relaties, alcohol, roken en drugs en gevoelens. Onderwerpen die jou bezighouden.

Een bekend gezicht op school

Binnenkort is een jeugdarts en jeugdverpleegkundige van GGD Twente aanwezig op school. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige stellen zich eerst voor in de klas, zodat de je weet wie zij zijn en waar je terecht kunt met vragen. Tijdens deze kennismaking les vullen alle jongeren een vragenlijst in over hun gezondheid. Zit je ergens mee? Dan kan je zelf een gesprek aanvragen met de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige. Ook kan het zijn dat je (vrijblijvend) door ons benaderd wordt.

Wij zijn er voor jou

Je kunt ook (anoniem) chatten of mailen via de website www.jouwggd.nl. Ook kun je op deze website veel vinden over onderwerpen die jou bezighouden.