Reboundvoorziening

Schakeltraject Penta College

Het Twents Carmel College werkt samen met het Penta College om schakeltrajecten aan te kunnen bieden.

Schakeltrajecten zijn bedoel voor leerlingen die dreigen vast te lopen op één van de locaties van het Twents Carmel College. In de meeste gevallen kunnen dergelijke situaties intern opgelost worden, maar soms is het beter dat een leerling tijdelijk op een andere locatie naar school gaat. Dan biedt een schakeltraject op het Penta College een uitkomst.

Deze reboundvoorziening geeft de leerling een nieuwe kans om te bewijzen dat hij/zij zijn/haar schoolloopbaan op onze school wil en kan voortzetten. Het traject duurt acht tot dertien weken en de leerling blijft bij ons ingeschreven. Tijdens deze periode wordt er zo goed mogelijk voor gezorgd dat de leerling geen achterstand oploopt voor wat betreft zijn/haar schoolvorderingen. In principe keert de leerling, met een handelingswijzer, terug naar onze school. Als dit niet haalbaal blijkt wordt er een alternatief traject voor hem/haar gezocht.