2VE Amsterdam in de Gouden Eeuw

Op vrijdag 27 november ging klas 2 VE "op koers naar Amsterdam in de Gouden Eeuw ".

Het startpunt van deze reis was het Scheepvaartmuseum. De leerlingen waren voor even journalist in de Gouden Eeuw waar ze allen in kleine groepjes elk een eigen nieuwsbericht filmden. Dit journaal wordt naast de website die de leerlingen in groepjes maken op de presentatieavond in januari voor leerlingen, ouders en docenten getoond.

Daarna volgde een tussenstop met bezoek aan het Rembrandthuis met speurtocht en vele kijkopdrachten.

De eindbestemming van deze reis werd in het Rijksmuseum bij de tentoonstelling Toppers in de Gouden Eeuw bereikt.