Beroepenvoorlichting klas 3

Op 4 februari 2016 wordt een Beroepenvoorlichting georganiseerd voor de leerlingen uit de derde klassen van de locatie Lyceumstraat en de Thij. Het derde leerjaar staat in het teken van de profielkeuze die zij in het voorjaar definitief gaan maken. In het kader van de profielkeuze en het onderzoek daartoe zijn alle leerlingen bezig met een methode in het kader van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Beroepsoriëntatie is een onderdeel van deze methode.

De voorlichting wordt gehouden op de locatie de Thij. Tal van beroepsbeoefenaars (veelal ouders van onze leerlingen) zijn bereid om het één en ander te vertellen over hun beroep, de gevolgde opleiding(en) en de benodigde vaardigheden en kwaliteiten. Om het beeld zo duidelijk mogelijk te maken, komen zoveel mogelijk praktijkervaringen en verhalen aan bod.

De Beroepenvoorlichting vindt plaats onder schooltijd vanaf 13.30. De lessen komen vanaf dit tijdstip voor die dag te vervallen (geldt alleen voor de derde klassen, overige klassen hebben gewoon les). De voorlichting betreft een verplichte onderwijsactiviteit.

Het intekenen voor de diverse beroepen kan vanaf dinsdagochtend 26 januari tot en met zondag 31 januari. Alle leerlingen krijgen dinsdagochtend een mail gestuurd met daarin een link naar een digitaal aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht.

Hieronder nogmaals de link: