Excursie Deventer leerjaar 1

Excursie Deventer op dinsdag 16 mei met 1HVE en donderdag 18 mei met 1 B en 1 KT

Op dinsdag 16 mei zijn alle eerste klassen 1 HVE op excursie naar Deventer.

De dag werd gestart met een overtocht met het pontje over de IJssel. Aan de oever van de IJssel bleek welke overblijfselen uit het rijke Hanzeverleden  van Deventer bewaard waren gebleven. Onder ideale weersomstandigheden werd er een speurtocht met opdrachten door het Bergkwartier gemaakt en naar de vele gevels en pandjes gekeken. In de Lebuinuskerk en toren werd de macht en invloed van de kerk zichtbaar. Het begrip " rijke stinkerds" kreeg inhoud. De bouwkunst van de kerk liet ons de gotiek in zijn volle glorie zien. Op de Brink met het Waaggebouw werden vroeger door de kooplieden de produkten gewogen.In die tijd werden valsemunters hardhandig gestraft. Het marktplein werd opgemeten en het Waaggebouw door de leerlingen geschetst. Ook bleek dat de Deventer koek nog  steeds een ideale en gevraagde versnapering is.  Daarna was het vrije tijd en konden  de leerlingen op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Met  het heerlijke zonnige weer werden er door de leerlingen , welverdiend, vele ijsjes verorberd. Al met al een geslaagde en gezellige dag.