Excursies 1VE-2VE Twence- Rock& Pop museum

Excursie Twence  1VE en 2VE  17 september 2015.

Op donderdag 17 september zijn de leerlingen van klas 1VE en 2VE op excursie naar het afvalverwerkingsbedrijf Twence geweest. Deze excursie maakt deel uit van de onderzoekstijd bij de Trash Trek Challenge vanuit de First Lego Leaque. http://www.firstlegoleague.org/challenge/2015trashtrek

Een korte omschrijving van het project bij de onderzoekstijd.

“Afval? Laten we er wat van maken! Er komt meer kijken bij afval dan je zou denken, van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken. Ontdek de wereld van afval! Wij dagen jullie uit om te denken als wetenschappers en technici en met oplossingen te komen tegen dit probleem.”

Wat is Twence?
Twence is een producent van grondstoffen en energie uit afvalstromen en biomassa. Het bedrijf  brengt grondstoffen terug in de kringloop en levert duurzame energie. Twence draagt daardoor bij aan vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen en de vermindering van CO2-uitstoot. Het afval waar het bedrijf grondstoffen en energie uit haalt, is afkomstig uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bezoek:
Het bezoek aan Twence werd startte met  introductiefilmpje. Daarna volgde een rondleiding  langs alle afdelingen. Er werd getoond  hoe verschillende soorten afval werden verwerkt.  Bijzonder was hoe op een afvalberg weer wijnstruiken konden groeien. Hieruit bleek hoe schoon de grond met verwerkt afval was.  Het dragen van een helm en veiligheidsbril was daarbij verplicht. Ook een busrit over het grote bedrijfsterrein maakte  deel uit van het bezoek.

We hopen dat de leerlingen na het bezoek voldoende  ideeën op hebben gedaan en kunnen stimuleren over dit probleem na te denken en toe te passen in hun onderzoek.
Op de presentatiemiddag van 26 januari zullen de leerlingen hun resultaten presenteren. Een uitnodiging voor deze middag volgt nog.

Excursie Rock'n'pop museum 1VE 30 september 2015.

Op 30 september heeft klas 1VE  een bezoek gebracht aan het Rock'n'pop museum in Gronau.
In de grote zaal is de geschiedenis van de popmuziek te zien en op interactieve wijze te beleven. Er was een tentoonstelling ingericht met als onderwerp HipHop, waarbij leerlingen ook zelf muziek mochten mixen. De klas heeft daarnaast nog in kleine groepjes een eigen videoclip ingezongen en opgenomen.

Deze excursie maakt deel uit van de onderzoekstijd. We werken aan het project 'Pop-art'. Bij dit project werken de leerlingen vanuit de vakken beeldende vorming en muziek aan een creatieve verwerking en een muzikale medley bij een gekozen periode.Op de presentatiemiddag van dinsdag 26 januari worden de " onderzoeken"   muzikaal en creatief gepresenteerd.