Informatie rekentoets 4H en 5V

De meeste leerlingen hebben afgelopen maand de rekentoets gemaakt.

Je hebt volgend jaar nog drie kansen om dit cijfer te verbeteren.

Het rekentoetscijfer komt op het rapport, maar heeft geen consequenties voor de overgang.

Het rekencijfer komt te vervallen als je blijft zitten.

Hieronder de uitslagregeling voor volgend schooljaar.

VWO 2016-2017

Vanaf 2016-2017 gaat het rekentoetscijfer voor vwo-leerlingen meetellen in de kernvakkenregel. Verder telt het rekentoetscijfer, behalve in de cum laude regeling nergens in de slaag/zak-regeling, niet bij de berekening van het gemiddelde CE-cijfer en evenmin bij de compensatieregel. Dat laatste betekent dat er met een hoog cijfer voor de rekentoets geen ander vak gecompenseerd kan worden en het omgekeerde is ook niet mogelijk.

HAVO 2016-2017

Bij havo gaat de rekentoets nog niet meetellen. Wel moeten alle leerlingen de rekentoets minimaal één keer gemaakt hebben.

Het cijfer komt wel op je cijferlijst bij het examen.