Klas 1VE en 1B nemen deel aan project “Duurzaam Oldenzaal”.

Klas 1VE en 1B  hebben deelgenomen aan het project ‘Duurzaam Oldenzaal”.  Aan het project namen 200 leerlingen van vier scholen uit Oldenzaal deel. Opdracht was ontwerp een oplossing die er voor zorgt dat er beter afval gescheiden wordt en minder zwerfafval op straat terecht komt in Oldenzaal.

Op dinsdag 29 november heeft een groepje leerlingen uit klas 1VE van de Lyceumstraat hun ontwerp aan de jury en medeleerlingen in de Bond gepresenteerd. De klas kon kiezen uit drie opdrachtgevers: Het Hulsbeek, Gemeente Oldenzaal en McDonald's. Klas 1VE koos voor de laatste opdrachtgever. De klas kwam met een biologische afbreekbare beker waarbij het rietje,het deksel en de beker aan elkaar vastzitten. Bekers zwerven dan niet in delen rond, en worden natuurlijk afgebroken. De jury beraadde zich na alle presentaties en de spanning onder de deelnemers in de zaal steeg . Alleen de winnaar werd bekend gemaakt.

De jury koos voor de kauwgomtank van klas 1VE van de Thij, voor de gemeente Oldenzaal. De kauwgomtank is een bak met kolkend water waarin mensen hun kauwgom kunnen deponeren. De inhoud van de tank wordt vervolgens gerecycled tot producten als badslippers. De jury denkt dat het ontwerp op meerdere plekken ingezet kan worden.