Klas 2VE wint projectprijs First Lego Leaque

Klas 2VE wint de projectprijs bij deelname aan First Lego Leaque op Saxion in Enschede.

Op zaterdag 19 november heeft klas 2VE meegedaan aan de First LEGO Leaque op Saxion in Enschede. Dit jaar dachten meer dan 28.000 teams uit zeventig landen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar na over verschillende manieren waarop mensen en dieren met elkaar in aanraking komen.

Een deel van de klas nam deel aan het traject om de door hen zelf geprogrammeerde robots over een baan met hindernissen te loodsen.

Tien andere leerlingen uit klas 2VE deden onderzoek naar hoe een konijn de eenzaamheid van ouderen kan verkleinen. Na uren onderzoek,observeren, deskundigen raadplegen,het regelen van een sponsor voor het konijnenhok, de voeding en verzorgingsmaterialen stond er ook een konijnenhok bij Gereia. De ouderen daar kunnen het konijn knuffelen, aaien en verzorgen. "Daar werden ze echt gelukkig van", vertellen de leerlingen. Alle resultaten werden verzameld in een verslag en gepresenteerd tijdens de FLL. De jury was onder de indruk en beloonde dit met de projectprijs.