Overschakeling Wifi-netwerk

Overschakeling Wifi-netwerk:

Ons Wi-Fi netwerk willen wij graag optimaliseren ten behoeve van het gebruik van de iPad in de lessen. Binnen onze school kennen we twee type Wi-Fi netwerken welke draaien op een 2,4 en een 5 GHz band. Het doel is om via een eenvoudige omschakeling meer stabiliteit en snelheid te bieden voor de iPad-klassen. Wij willen graag een test uitzetten, waarbij wij ons 2,4 GHz band geheel uitschakelen en alleen gebruik gaan maken van de 5 GHz band.

Wat betekent dit nu in de praktijk?

Als je van onze Wi-Fi netwerken in school gebruik maakt, zie je op jouw device een keuze van netwerken (TCC User en TCC Gasten). Na overschakeling naar de 5 GHz band kan het zo zijn dat jouw device geen 5GHz ondersteunt. Dit betekent, dat je met jouw device opnieuw moet inloggen. Je zult dan geen TCC User meer zien, maar alleen TCC Gasten.

Wat moeten leerlingen doen?

Leerlingen kunnen ook inloggen op TCC Gasten met leerlingnummer@onderwijs en hun wachtwoorden, dat ze gebruiken om in te loggen op de PC.

Wanneer gaan wij overschakelen?

Vanaf 30 november is ons Wi-Fi netwerk overgeschakeld naar de 5 GHz band.

Het werkt niet en nu?

Indien je hulp nodig hebt of je loopt tegen andere problemen aan, wacht niet en schakel onze ICT Servicedesk in.