Studiebegeleiding VDL begint op TCC Lyceumstraat

Studiebegeleiding Voor en Door Leerlingen is een initiatief van Stefan Tijink, in samenwerking met TCC De Thij, waarbij bovenbouwleerlingen bijlessen geven aan onderbouwleerlingen. Het is uit onderzoek bekend dat ‘peer-tutoring’, leerlingen die leerlingen begeleiden, een effectieve aanvulling is op de instructies van docenten. Het initiatief bleek een groot succes en leverde veel positieve reacties op.

Nu, bijna twee jaar later, is Studiebegeleiding VDL uitgegroeid tot een vaste kracht op TCC De Thij, waardoor werd besloten om dit succes door te zetten op TCC Lyceumstraat. In de eerste instantie zal er kleinschalig worden begonnen met een blok van 8 weken voor leerlingen uit de eerste klas.

Hoe werkt VDL?

Studiebegeleiding VDL richt zich voornamelijk op het aanbieden van groepsbijlessen, waarbij kleine groepjes van twee tot vier onderbouwleerlingen worden gekoppeld aan een bovenbouw leerling. Uiteraard zijn deze groepjes gebaseerd op vak, leerjaar en niveau. De bijlessen vinden eenmaal per week plaats in een blok van ±10 weken, schoolvakanties worden hier niet bij meegerekend. De bijlessen worden gegeven op school en duren één lesuur. Het vaste tijdstip waarop ze plaats zullen vinden, wordt in het begin van het blok vastgesteld door de bijlesgever, in overleg met het groepje.

Individuele bijlessen

Aangezien wij werken met groepjes van twee tot vier leerlingen, kan het voorkomen dat niet iedereen in een groep geplaatst kan worden. Leerlingen die veel baat hebben bij extra ondersteuning, zouden op deze manier zonder bijlessen kunnen eindigen. Om deze leerlingen toch een oplossing te bieden, is het ook mogelijk om individuele bijlessen te volgen. Deze bijlessen worden in principe alleen gegeven aan leerlingen die niet in een groep geplaatst kunnen worden. Indien individuele bijles duidelijk de betere keuze is (problemen met plannen; opstromen; grote achterstand), dan zullen wij uiteraard direct deze optie aanbieden.

8 Groepsbijlessen vergoeding €5 per les

8 Individuele bijlessen vergoeding €10 per les

Aanmelden

Blok 1 zal in de week van maandag 30 januari van start gaan. Aanmelden is mogelijk via onze website: www.studiebegeleidingvdl.nl tot zaterdag 28 januari 20:00. Op de website kunt u tevens meer informatie vinden over de gang van zaken en kunt u eventuele vragen stellen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Stefan Tijink