Terugblik beroepenvoorlichting

Op 1 december 2016 werd een beroepenvoorlichting georganiseerd voor de leerlingen uit de derde klassen van de locatie Lyceumstraat en de Thij. Het derde leerjaar staat in het teken van de profielkeuze die zij in het voorjaar definitief gaan maken. In het kader van de profielkeuze en het onderzoek daartoe zijn alle leerlingen bezig met een methode in het kader van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Beroepsoriëntatie is een onderdeel van deze methode.

De Beroepenvoorlichting was een groot succes! De voorlichting werd gehouden op de locatie de Thij. Tal van beroepsbeoefenaars (waaronder ouders van onze leerlingen) waren  bereid om het één en ander te vertellen over hun beroep, de gevolgde opleiding(en) en de benodigde vaardigheden en kwaliteiten.