Terugblik op Jet-Ned Career Day

Op 11 november heeft een groep leerlingen uit 5 VWO deel genomen aan de Jet-Net Career Day op de Universiteit Twente. Dit is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in drie regio's. De leerlingen maken hier kennis met technologie en de bedrijven daarachter. Er wordt deze dag aandacht besteed aan de inhoud van verschillende HBO en WO opleidingen. Ook de mogelijke beroepen en de hiervoor benodigde vaardigheden komen uitgebreid aan bod.

Vol enthousiasme hebben de leerlingen aan de workshops mee gedaan. Het was dan ook een ideale plek om te zien wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. De leerlingen zijn zelf gaan zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Maar er is vooral ook veel gelachen. Het was een middag waarop de leerlingen veel hebben ervaren!