Twents Carmel College sluit overeenkomst met Universiteit Twente

Op 7 juni hebben Patrick van Haren, waarnemend directeur locatie Lyceumstraat, en Ger Vennegoor, directeur locatie De Thij, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Universiteit Twente.

De samenwerking bestrijkt vooralsnog het studiejaar/schooljaar 2016-2017 en houdt o.a. in dat een aantal leerlingen uit VWO 5 of 6 die uitzonderlijk goed presteren deel kunnen nemen aan een zogenaamd ‘Honourstraject’, waarbij ze een programma van anderhalf jaar lopen op de UT. Het programma bestaat uit vijf blokken: twee blokken zijn inhoudelijke masterclasses, drie blokken betreffen deelmodules academische vaardigheden en als afsluiting het profielwerkstuk. De beide locaties selecteren nu de geschikte leerlingen voor dit programma.

Naast het honourstraject bestaat ook de mogelijkheid voor VWO-leerlingen om masterclasses te volgen aan de UT.

De vermelde trajecten zijn erop gericht om VWO-leerlingen hun talenten te laten ontplooien, hen kennis te laten maken met de UT en dan met name met de ‘W’ van ‘wetenschap’ en -tot slot- om de aansluiting tussen VWO en WO te verbeteren.

Het TCC is trots op deze betekenisvolle verbinding met de UT!

Patrick van Haren, waarnemend directeur TCC locatie Lyceumstraat

Ger Vennegoor, directeur TCC locatie De Thij