Workshop klas 3VE op campus van UT

Klas 3VE volgt workshop ( pre-University)  en  een rondleiding op campus van UT

Op woensdag 23 november zijn we met klas 3VE naar de universiteit van Twente geweest voor een workshop en een rondleiding. We werden ontvangen in het gebouw Ravelijn, waar we, na een toelichting op het programma door 3e jaars-studente Martina, een kort hoorcollege kregen over trek- en duwkrachten bij brugconstructies. Die kennis konden we meteen toepassen tijdens het praktische gedeelte van de workshop, waarin we m.b.v. satehprikkers, plakband en elastiekjes een zo sterk en zo lang mogelijke brug moesten construeren.

Na het testen van de verschillende eindresultaten (flessen water op de bruggen) en een evaluatie ging het na een korte koffiepauze verder met een rondleiding over de campus. Ons werd e.e.a. verteld over het ontstaan van de uni, de functies van de verschillende gebouwen en de grote verscheidenheid aan (sport)faciliteiten.

Al met al een geslaagde middag waarin we niet alleen wat geleerd hebben over brugconstructies, maar ook een indruk hebben gekregen van het leven op de uni. Dank aan de organisatie, de studenten en de begeleiders.
Op woensdag 30 november volgt 3VE  een tweede workshop vanuit de opleiding Psychologie en is er tevens een voorlichting over de studiemogelijkheden op de UT.