EBCL

Diploma uitreiking EBCL-A en EBCL-B: 7 juni 2016

Op dinsdagavond 7 juni jongstleden heeft de diploma uitreiking van EBCL-A en EBCL-B plaats gevonden. Tijdens deze avond hebben 8 leerlingen afkomstig uit 4 Havo en 4 Vwo het certificaat voor EBCL-A ontvangen en 11 leerlingen afkomstig uit 5 Vwo en 6 Vwo het certificaat voor EBCL-B. De EBCL-B leerlingen kregen tevens nog een extra certificaat uitgereikt, omdat zij na het behalen van EBCL-B het complete EBCL-programma hebben afgerond.

EBCL staat voor European Business Competence Licence. Wanneer een leerling zowel EBCL-A als EBCL-B succesvol heeft afgerond ontvangt hij of zij een internationaal erkend certificaat. Dit certificaat is te vergelijken met een internationaal erkend middenstandsdiploma. Leerlingen tonen hiermee aan dat zij beschikken over een gedegen bedrijfskundige en economische kennis die bijvoorbeeld goed is in te zetten bij het vervullen van een (management)functie binnen een bedrijf of het runnen van eigen bedrijf.

EBCL wordt op de Lyceumstraat aangeboden als onderdeel van de
Business School. Dit is een extra richting waar bovenbouwleerlingen voor kunnen kiezen wanneer zij zich graag verder willen verdiepen in ondernemen en het bedrijfsleven.