Doelstellingen

De locatie Lyceumstraat van het Twents Carmel College wil een school zijn die kwalitatief hoogwaardig onderwijs en een veelzijdige vorming in een veilige omgeving biedt.

Historisch verbonden met de paters Carmelieten zijn wij van oudsher een katholieke school. Onze leerlingen maken echter niet alleen kennis met de christelijke traditie, maar ook met de overige levensvisies binnen onze multiculturele samenleving. We hechten aan normen en waarden, aan een sfeer van openheid, vertrouwen en respect. Het lijkt een open deur, maar voor pesten, andere vormen van fysiek of verbaal geweld, discriminatie en racisme is op onze school geen plaats.

Met voortdurende bezinning op de doorlopende leerlijn geven wij ons onderwijs in een zo veelzijdig en uitdagend mogelijke leer- en werkomgeving, waar nodig op maat gesneden, waar mogelijk met ruimte om eigen keuzes te maken. Regelmatig vragen wij leerlingen en ouders om hun oordeel te geven over de kwaliteit van het onderwijs.

Daarnaast bieden we een scala aan activiteiten op het gebied van cultuur, sport, maatschappelijke oriëntatie en sfeerbevordering. Het is een vormingsaanbod dat onze leerlingen in staat stelt uit te groeien tot jonge mensen die een duidelijk geformuleerde eigen mening hebben, die rekening houden met opvattingen van anderen, die initiatief tonen en die zelfstandigheid combineren met flexibel functioneren in wisselende groepen.

Als de veilige en optimaal ingerichte leer- en werkomgeving toch niet voldoende blijkt te zijn, heeft elke leerling toegang tot een uitgebreid systeem van begeleiding, zowel bij onderwijsinhoudelijke als sociaal-emotionele problemen.