De gymnasiumleerling

De 1H/V - en 1E-leerling kan een module volgen ter oriëntatie op de gymnasiale opleiding. De 2H/V-leerling kan kiezen voor Latijn en een oriëntatie op de klassieke cultuur. Voor de 2E-leerling is dat verplicht. Vanaf klas 3 bieden wij gymnasiaal onderwijs aan dat in klas 6 met een einddiploma gymnasium wordt afgesloten. De leerling die tot aan het eind van klas 4 gymnasiaal onderwijs volgt, ontvangt een schoolcertificaat.

Wij stellen hoge eisen aan de gymnasiumleerling voor wat betreft zijn studievaardigheidsniveau, het leren van klassieke talen in een klassiek culturele context en het uitvoeren van speciaal op hem toegesneden vakoverschrijdende projecten. Vanaf klas 3 kan de gymnasiumleerling modules Italiaans volgen met de nadruk op spreek-, luister- en schrijfvaardigheid. Hij wordt vaak betrokken bij de organisatie van andere schoolactiviteiten. Een meerdaags werkbezoek aan Trier (klas 3) en een reis naar Rome (klas 5) maken deel uit van het onderwijsaanbod in het gymnasium.